Spaghetti z sosem mięsno-warzywny

5 (165 ocen)

Często przyrządzam makarony różnymi sosami, tym razem postanowiłam zrobić sos mięsny z dodatkiem warzyw, wyszedł bardzo smaczny.

Składniki:

  • 0,5 kilograma makaronu spaghetti
    0,5 kilograma mięsa mielonego
    2 marchewki
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    Kawałek pora
    1 duża cebula
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Spaghetti

Spaghetti z sosem mięsno-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy drobno posiekana cebulę l pora, warzywa starte na tarce o grubych oczkach. Chwilę podsmażamy razem, wlewamy szklankę wody i dusimy do momentu aż warzywa i mięso zmiękną.
  • przygotowanie 2. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, podajemy z przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować