Spaghetti z śmietanowym tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Bardzo smaczna propozycja na szybki obiad w 15 minut. Składniki na to danie mam zawsze w zanadrzu dzięki czemu mogę wyczarować dla rodziny przepyszny i odżywczy obiad. Dzieki temu że jest pełen białka z tuńczyka i śmietanki oraz węglowodanów często serwuję go mężowi przed biegiem maratońskim.

  • 25 min

Składniki:

  • (na 4 porcje)
    400g makaronu razowego spaghetti
    2 łyżki oliwy z oliwek
    łyżka masła klarowanego
    2 białe cebule
    ząbek czosnku
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
    400ml śmietanki słodkiej 12$
    łyżka mąki
    biały pieprz, sól
    świeży tymianek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Spaghetti z śmietanowym tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i polewamy dwoma łyżkami oliwy z oliwek. W czasie kiedy gotujemy makaron w osobnym garnku rozpuszczamy masło klarowane. Cebule kroimy w drobna kostkę, czosnek przeciskamy i szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy tuńczyka wraz zz zalewą. Mieszamy delikatnie aby nie zrobić z ryby miazgi. Łyżkę mąki mieszamy ze śmietanką i dolewamy do tuńczyka z cebulką. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Dekorujemy gałązką świeżego tymianku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować