Spaghetti z pieczarkami

4.35 (202 ocen)

Przedstawiam nieco inną wersję spaghetti. Wzbogacone o pieczarki smakuje doskonale.

Składniki:


  • 500g mięsa mielonego
    300g pieczarek
    2 cebule
    200 ml przecieru pomidorowego
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka oregano
    sól, pieprz
    olej
    ser do posypania
Wystaw ocenę:

4.35 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy obsypane przyprawami mięso, smażymy do zarumienienia. Pieczarki kroimy w półplastry, smażymy wraz z mięsem i cebulą do odparowania wody.

  • 2. Dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat. Gotujemy jeszcze około 10 minut.
  • 3. Podajemy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować