Spaghetti z pesto z suszonych pomidorów i bazylią

4.5 (196 ocen)

  • 30 min

Prosty przepis na pikantne i zdrowe spaghetti (bez tłuszczu)

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    500 g makaronu spaghetti
    200 g koncentratu pomidorowego
    70 g pesto z suszonych pomidorów
    1 cebula
    Kilka listków świeżej bazylii
    3 ząbki czosnku
    Tabasco
    Sól
    Pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto Spaghetti

Spaghetti z pesto z suszonych pomidorów i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i cebulę wrzucamy na patelnię i podduszamy.
  • 2. Po 10 min odlewamy wytopiony tłuszcz i sok z cebuli.
  • 3. Następnie dodajemy przyprawy i pozostałe składniki.
  • 4. Zostawiamy na patelni, od czasu do czasu mieszając.
  • 5. W między czasie gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu.
  • 6. Wkładamy na talerze makaron, polewamy sosem i ozdabiamy bazylią.
  • 7. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować