Spaghetti z oliwą i czosnkiem (spaghetti aglio e olio)

0 (0 ocen)

Prosty, szybki i bardzo smaczny sposób na spaghetti.

Składniki:

  • opakowanie makaronu spaghetti
    kilka ząbków czosnku
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz świeżo mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z oliwą i czosnkiem (spaghetti aglio e olio) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg. przepisu zamieszczonym na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę np 1/4 szklanki, dodać drobno posiekane i obrane ząbki czosnku. Smażyć do zrumienia się czosnku. Doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Gorącą oliwę wlać do ugotowanego makaronu (oczywiście odcedzonego)i chwilę podgrzać. Podawać gorący.

Porady

1/ Do oleju można dodać odrobinę papryczki chilli i posiekany świeży rozmaryn 2/ Przed podaniem można posypać tartym parmezanem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować