Spaghetti z okruchami chleba

0 (0 ocen)

Niezwykłe danie kuchni włoskiej. Makaron z okruchami czerstwego chleba, tanio i prosto, ale też pysznie! Swoją wersję wzbogaciłam o suszone pomidory

Składniki:


  • 0,5 słoiczka suszonych pomidorów plus zalewa
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    150 g czerstwego pszennego chleba (domowego najlepiej)
    Sól morska
    Pieprz kolorowy
    0,5 łyżeczki suszonej bazylii
    250 g spaghetti

Spaghetti z okruchami chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Zalewę wlać do rondla, dodać posiekaną drobno cebulkę i zeszklić. Dodać przeciśnięte ząbki czosnku, smażyć minutę, dodać pokrojone suszone pomidory. Następnie wrzucić chleb pokruszony lub starty na tarce, smażyć aż stanie się chrupiący. Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Makaron ugotowany al dente odcedzić i wrzucić do rondla, wymieszać dokładnie i chwilę razem podgrzewać. Nałożyć na talerze i od razu podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.92 (152 ocen)

zapiekanki z chleba