Spaghetti z mięsnymi kuleczkami z parmezanem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Włochy to pomidory dojrzewające w słońcu, oliwki i spaghetti. Spaghetti natomiast głównie kojarzy się z mięsem mielonym i sosem pomidorowym.

  • Łatwy

Składniki:

  • - Makaron spagetti: 200 gramów
    - mięso mielone wieprzowe: 400 gramów
    - starty parmezan: 4 łyżki
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - Jajko: 1 sztuka
    - ketchup: 1 łyżka
    - musztarda francuska: 1 łyżka
    - papryka czerowna: 0.5 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - pomidory w puszce krojone: 1 opakowanie
    - bulion: 1 szklanka
    - curry: 1 łyżeczka
    - śmietana: 2 łyżki
    - majeranek: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Spaghetti z mięsnymi kuleczkami z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti  z mięsnymi kuleczkami z parmezanem 1. Przygotowanie : Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Do miski wrzuć mięso mielone, dodaj ketchup, musztardę, parmezan (3 łyżki) , jajko, sól i pieprz. Ugnieć na jednolitą masę i uformuj mini pulpeciki. Na patelni rozgrzej tłuszcz i smaż pulpeciki z dwóch stron. Ściągnij pulpety z patelni i na ten sam tłuszcz wrzuć pokrojoną cebulę i paprykę. Smaż 3-4 minuty co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory z bulionem dodaj parmezan (1 łyżka), curry i majeranek. Duś 5 minut. Wrzuć do sosu pulpeciki i ponownie duś. Dodaj śmietanę. Pulpety podawaj z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parmezan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować