Spaghetti z łososiem i szparagami

0 (0 ocen)

Proste, a jakie dobre !

Składniki:

  • 200g zielonych szparagów
    60g wędzonego łososia
    1/ 4 dużego opakowania jogurtu naturalnego
    1 /2 dużego opakowania śmietany u mnie 12%

    Danie dla 2 osób.

Spaghetti z łososiem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją z opakowania.
  • 2. Odcinamy zdrewniałe końcówki szparagów i kroimy na ok.4 cm kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 5min.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy śmietanę wraz z jogurtem (uważajcie, aby się nie zagotowała. Doprawiamy solą, dużą ilością pieprzu, gałką muszkatołową. Podgrzewamy aż sos nam się lekko zredukuje.
  • 4. Odcedzone szparagi wrzucamy do sosu, na koniec zaś dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki łososia.
  • 5. Wszystko razem mieszamy i gotowe! Po więcej przepisów zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

Komentarze

Podobne przepisy