To jeden z ostatnich obiadów, który ugotowałam podczas pobytu w Oslo i powstał zupełnie przez przypadek. Przed powrotem pasowało wyjeść resztki z lodówki, aż były i krewetki i kawior, to zrodziło się takie pyszne danie...
30 min
Składniki:
porcja makaronu spaghetti
ok. 150 g ugotowanych i obranych krewetek
3 duże ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 czubata łyżka czarnego kawioru
1 łyżeczka masła
sól
pieprz
Spaghetti z krewetkami i czarnym kawiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krewetki z czosnkiem przeciśniętym przez praskę podsmażamy na maśle przez kilka minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z kilkoma łyżkami wody i chwilę dusimy. Po tym czasie całość dodajemy do ugotowanego al dente i odcedzonego makaronu, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy łyżkę kawioru i wszystko dokładnie mieszamy.
Komentarze