Spaghetti z cukinią i tuńczykiem

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Pyszny sposób na przemycenie warzyw do menu dziecięcego .

  • 30 min

Składniki:

  • - makaron razowy spaghetti lub inny
    - kartonik passaty pomidorowej
    - puszka tunczyka w sosie wlasnym
    - jedna srednia cukinia
    - ząbek czosnku
    - pół cebuli
    - sól,pieprz
    - łyżeczka cukru
    - zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z cukinią i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach,cebulę i czosnek siekamy i wszystko szklimy na oliwie. Makaron gotujemy al dente.
    Do zeszklonej i miękkiej cukini dodajemy tuńczyka i passatę pomidorową. Doprawiamy solą,pieprzem,dużą ilością ziół i cukrem. Wedle smaku. gotujemy na małym ogniu. Można na końcu posypać parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować