Spaghetti z brukselką

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Wymyśliłam je w pochmurny dzień, aby smacznym posiłkiem wprawić rodzinę w dobry nastrój.

  • 45 min

Składniki:

  • 25 dag makaronu spaghetti
    3 ogórki konserwowe
    50 dag brukselki
    15 dag śmietankowego serka topionego
    150 ml jogurtu naturalnego
    ok. 5 łyżek mleka
    łyżka masła
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Brukselkę oczyszczamy, myjemy i gotujemy 10 minut w osolonej wodzie.Odcedzamy, studzimy i kroimy w ćwiartki (kilka odkładamy). Ogórki kroimy w kostkę.
  • 2. Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy serek i energicznie mieszamy, stopniowo wlewając mleko. Gdy serek się roztopi, mieszając, wlewamy
    jogurt. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Następnie
    dodajemy pokrojoną brukselkę i ogórki. Mieszamy. Sosem polewamy makaron. Dekorujemy resztą brukselki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować