Spaghetti z bakłażanem

0 (0 ocen)

Wegetariańska wersja doskonałego spaghetti.

Składniki:

  • 1 duży bakłażan
    pół cebuli
    15 dag makaronu spaghetti (używam pełnoziarnistego)
    5 dag ostrego żółtego sera
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki oleju rzepakowego
    zioła prowansalskie
    pieprz
    sól

Spaghetti z bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana umyć, odciąć końce, pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim posiekaną cebulkę. Dodać bakłażana, podlać wodą i dusić do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku i odcedzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na talerze wyłożyć makaron, na niego bakłażana i posypać żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy