Jeżeli ktoś lubi sos tatarski, to przepis dla niego
10 min
Składniki:
30 g cebulek marynowanych
30 g korniszonów
15 g kaparów
15 solonego masła (może być zwykłe)
15 g kremówki
1 mała łyżeczka musztardy
200 g makaronu spaghetti albo tagliatelle
1 żółtko
2 łyżki świeżej natki pietruszki
2 łyżki świeżo startego parmezanu
sól i pieprz do smaku
Spaghetti w śmietanowym sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulki i korniszony posiekać grubo. W dużej patelni rozpuścić masło i chwilę podsmażać cebulę, korniszony i kapary. Dodać śmietanę i musztardę, dobrze wymieszać i podgrzewać 3 minuty. Przyprawić solą i pieprzem. W między czasie ugotować makaron al dente. Odcedzić i przełożyć do sosu śmietanowego. Dodaj żółtko, posyp pietruszką i przez 15 sekund mieszać. Nałóż makaron na talerze i podawaj posypane parmezanem.
Komentarze