Spaghetti pomidorowo - czosnkowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jestem fanką makaronu. Uwielbiam spaghetti z dodatkiem świeżych ziół.

  • 40 min

Składniki:


  • 400 g makaronu spaghetti
    puszka pomidorów bez skóry
    8 ząbków czosnku
    po pół pęczka bazylii i tymianku
    sól morska
    przyprawa Arabiata
    olej do smażenia ( kilka łyżek )

Spaghetti pomidorowo - czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
  • 2. Do blendera wrzucamy pomidory z puszki, bazylię, tymianek i obrane ząbki czosnku. Całość miksujemy chwilę.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej, wylewamy na niego zmiksowaną masę, smażymy. Wsypujemy Arabiatę ( ilość jest zależna od upodobań - przyprawa jest dość ostra, więc osoby nie preferujące ostrej kuchni powinny przyprawy poskąpić ) i solimy do smaku. Na koniec dodajemy makaron i całość dokładnie mieszamy.

Porady

Podajemy udekorowane świeżymi gałązkami tymianku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy