Jestem fanką makaronu. Uwielbiam spaghetti z dodatkiem świeżych ziół.
40 min
Składniki:
400 g makaronu spaghetti
puszka pomidorów bez skóry
8 ząbków czosnku
po pół pęczka bazylii i tymianku
sól morska
przyprawa Arabiata
olej do smażenia ( kilka łyżek )
Spaghetti pomidorowo - czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
2.Do blendera wrzucamy pomidory z puszki, bazylię, tymianek i obrane ząbki czosnku. Całość miksujemy chwilę.
3.Na patelni rozgrzewamy olej, wylewamy na niego zmiksowaną masę, smażymy. Wsypujemy Arabiatę ( ilość jest zależna od upodobań - przyprawa jest dość ostra, więc osoby nie preferujące ostrej kuchni powinny przyprawy poskąpić ) i solimy do smaku. Na koniec dodajemy makaron i całość dokładnie mieszamy.
Komentarze