Spaghetti po belgijsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obieramy, paprykę
oczyszczamy z nasion. Cebule,
marchewki, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę. Cebulę smażymy
na oleju z odrobiną cukru,
potem posypujemy solą. W małej
ilości wody z odrobiną cukru
gotujemy marchewkę.
2.Do cebuli dodajemy paprykę
i pieczarki i kilka minut smażymy
do miękkości. Przekładamy
do marchewki i gotujemy.
3.Na tej samej patelni smażymy
mięso, rozgniatając je widelcem.
Przekładamy do warzyw
i chwilę gotujemy.
4.Obrane i pokrojone pomidory
i czosnek dodajemy do mięsa.
Wlewamy sos do spaghetti.
Chwilę gotujemy.
5.Makaron gotujemy al dente.
Wykładamy na talerze. Polewamy sosem i posypujemy serem.
Doprawiamy tabasco.
Komentarze