SPAGHETTI BOLOGNESE

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Szybkie i syte danie obiadowe.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na około 4 spore porcje:

    250 g makaronu spaghetti

    500g mięsa mielonego z szynki

    1 puszka pomidorów krojonych (400g)

    3-4 ząbki czosnku

    1 średnia cebula

    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

    3 łyżki ketchupu pikantnego

    1 Knorr Fix Spaghettti Bolognese

    0,5 szklanki wody

    olej do smażenia

    sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebule i czosnek pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju i dodać zioła prowansalskie.

    2. Do przesmażonej cebuli i czosnku dodajemy mięso mielone i smażymy aż do zmiękczenia mięsa.

    3. Dodajemy pomidory z puszki i mieszamy.

    4. Dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup, mieszając wsypujemy Knorr Fix i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    5. Dolewamy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając.

    4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować