Spaghetti alla carbonara

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo szybko się przygotowuje tą potrawę i jest pyszna

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron spaghetti (na 2 porcje): 0.5 sztuki
    - śmietanka Rama do gotowania: 100 mililitrów
    - kostki rosołowe: 1 sztuka
    - natkai pietruszki: 2 łyżki
    - ser żółty starty: 2 łyżki
    - boczek wędzony: 200 gramów
    - olej do smażenia ( głęboki): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti alla carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować. Boczek pokroić w kosteczkę i podsamżyć na patelni. Po chwili dodać trochę wody i wrzucić kostkę bulionową . poczekac aż kostka się rozpuści i bulion zagotuje.
  • 2. Dodać śmietanę i mieszać. Polać makaron wyłożony na talerzyk. Posypać startym serem i odrobiną posiekanej natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować