Spagetti z polędwiczkami wieprzowymi i warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Kolorowe danie z dużą ilością warzyw

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1/2 opakowania spagetti
    1 mała cukinia
    1 mniejsza polędwiczka wieprzowa
    8 małych pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 czerwona cebula
    6 listków świeżej szałwii
    1 ząbek czosnku
    10 kolorowych pomidorków koktajlowych
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz

Spagetti z polędwiczkami wieprzowymi i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spagetti z polędwiczkami wieprzowymi i warzywami 1. Polędwiczkę oczyszczamy z błonek. Na desce do krojeni rozsypujemy grubo mielony pieprz i sól, obtaczamy w tym polędwiczkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek i wrzucamy 2 listki szałwii. Kiedy zaczną skwierczeć wkładamy polędwiczkę i obsmażamy z każdej strony na złoto. Odkładamy na deskę do krojenia.
  • Spagetti z polędwiczkami wieprzowymi i warzywami 2. Cukinię, paprykę i cebulkę kroimy na większe kawałki. Czosnek w plasterki , a pieczarki na połówki. Wszystko podsmażamy na oliwie z resztą listków szałwii i doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec dodajemy pokrojoną na kawałki polędwiczkę i mieszamy, podsmażamy chwilkę.
  • Spagetti z polędwiczkami wieprzowymi i warzywami 3. Makaron gotujemy al dente. Na talerzu układamy makaron, na to podsmażone warzywa z polędwiczkami. Obok układamy pokrojone na kawałki pomidorki koktajlowe.

Komentarze

Podobne przepisy