• Spagetti z polędwiczkami wieprzowymi i warzywami

    Dodane przez: paulisia_elk

  • Kolorowe danie z dużą ilością warzyw

  • Składniki

    1/2 opakowania spagetti
    1 mała cukinia
    1 mniejsza polędwiczka wieprzowa
    8 małych pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 czerwona cebula
    6 listków świeżej szałwii
    1 ząbek czosnku
    10 kolorowych pomidorków koktajlowych
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.
    Spagetti z polędwiczkami wieprzowymi i warzywami - krok 1

    Polędwiczkę oczyszczamy z błonek. Na desce do krojeni rozsypujemy grubo mielony pieprz i sól, obtaczamy w tym polędwiczkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek i wrzucamy 2 listki szałwii. Kiedy zaczną skwierczeć wkładamy polędwiczkę i obsmażamy z każdej strony na złoto. Odkładamy na deskę do krojenia.

    2.
    Spagetti z polędwiczkami wieprzowymi i warzywami - krok 2

    Cukinię, paprykę i cebulkę kroimy na większe kawałki. Czosnek w plasterki , a pieczarki na połówki. Wszystko podsmażamy na oliwie z resztą listków szałwii i doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec dodajemy pokrojoną na kawałki polędwiczkę i mieszamy, podsmażamy chwilkę.

    3.
    Spagetti z polędwiczkami wieprzowymi i warzywami - krok 3

    Makaron gotujemy al dente. Na talerzu układamy makaron, na to podsmażone warzywa z polędwiczkami. Obok układamy pokrojone na kawałki pomidorki koktajlowe.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    obiad, danie_z_makaronem
  • 0 komentarzy

Dodane przez: paulisia_elk

paulisia_elk 166

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-06-06T20:42:41+02:00

14 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »