Sote po kaukasku

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Natalia Zwoinska

  • Łatwy

Składniki:

  • - bakłażan (średni): 3 sztuki
    - cebula: 3 sztuki
    - marchewka: 4 sztuki
    - papryka: 3 sztuki
    - pomidor: 3 sztuki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - koperek: 1 pęczek
    - czosnek: 3 ząbki
    - olej: 4 łyżki
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - cukier (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sote po kaukasku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażany kroimy w 0,5-cm talarki, solimy, odstawiamy na 20 minut, osączamy. Smażymy z obu stron, układamy na płaskim talerzu 2-3 warstwy.
  • 2. Cebule kroimy i szklimy na oleju. Marchew ścieramy na tarce i dusimy. Papryki kroimy w paski i dusimy. Warzywa przekładamy na patelnię, dodajemy pokrojone pomidory. Doprawiamy do smaku i dusimy na oleju na małym ogniu 15 minut, mieszając. Wykładamy na bakłażany. Dekorujemy posiekaną natką, koperkiem i czosnkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cebula Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sote po kaukasku

To może cię zainteresować