Sosy sałatkowe

4.5 (152 ocen)

  • 10 min

Szybkie sosy sałatkowe

  • 10 min

Składniki:

  • Sos francuski:
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka musztardy
    sok z 1/4 cytryny
    1 przeciśnięty ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    oliwa z oliwek
    Sos chilli:
    3 papryczki chilli
    1 ząbek czonku
    szczypta imbiru
    3 łyzki miodu
    kilka kropel tabasco
    3 łyżki keczupu
    Sos winegret:
    1 łyżka soku z cytryny
    4 łyżki oliwy
    sól
    pieprz
    łyżeczka musztardy
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sosy

Sosy sałatkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos francuski: Miód, musztardę, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek wymieszać. Dolać oliwę, doprawić solą i pieprzem.
    Sos chilli: Miód zmieszać z tabasco, keczupem. Dodać przeciśnięty czosnek, pokrojone papryczki, doprawić imbirem.
    Sos winegret: Oliwę zmieszać z sokiem z cytryny i musztardą, doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować