Sos żurawinowy do mięs

4.48 (188 ocen)

  • 15 min

dodatek do mięs

  • 15 min

Składniki:

  • słoiczek konfitury z żurawiny
    pół cebuli
    garść suszonej żurawiny
    tłuszcz do smażenia
    sól
    pieprz
    cukier
    1 łyżeczka sosu sojowego
    woda
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos żurawinowy do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebulę podsmażyć na tłuszczu, dodać konfiturę podlać wodą, zagotować, dodać jeszcze wody , w sumie ok 1 szkl do reszty wody dodać mąkę i rozmieszać. Sos doprawić do smaku solą cukrem pieprzem i sosem sojowym, zmiksować blenderem i ponownie nastawić na ogień, dodać pozostałą wodę z mąką. W razie potrzeby jeszcze rozrzedzić. Podawać do pieczonych mięs (drobiu)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować