Sos ziołowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Doskonały do potraw pikantnych.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 pęczka bazylii
    1/2 pęczka pietruszki
    200 ml jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki soli
    szczypta pieprzu

Sos ziołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1/2 pęczka bazylii myjemy i wrzucamy do miksera. 1/2 pęczka pietruszki myjemy i również wrzucamy do miksera. Do bazylii i pietruszki dodajemy 200 ml jogurtu naturalnego. Następnie całość krótko miksujemy. Zmiksowany sos doprawiamy 1/2 łyżeczki soli i szczyptą pieprzu. Wszystko razem mieszamy.

Porady

Sos doskonale komponuje się jako dodatek do potraw z pikantnym nadzieniem (np. strucli, pierogów, knedli, itp.).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy