Sos z mięsa mielonego

4.49 (184 ocen)

Aromatyczny sos w połączeniu z kaszą, ryżem czy makaronem stanowi szybki i prosty pomysł na obiad.

Składniki:

  • ok 400 g mielonego mięsa wieprzowego
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    2-3 marchewki
    oliwa
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    pół szklanki bulionu/wody
    sól, pieprz, kmin, pieprz cayenne, papryka słodka, curry, kozieradka, tymiankek- do smaku

    dodatkowo:
    kasza/ryż/makaron
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i zeszklić. Dodać mięso mielone i usmażyć. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną marchewkę, koncentrat pomidorowy i bulion. Całość doprawiamy do smaku i dusimy aż marchewka zmięknie. Podajemy np z kaszą ugotowaną wg przepisu na opakowaniu. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować