Sos z mielonych

4.5 (174 ocen)

  • 20 min

Gdy mielone zalegają w lodówce:)

  • 20 min

Składniki:

  • kotlety mielone 3-4 szt
    pieczarki 10-12 szt
    papryka 1 szt
    cebula 1 szt
    koncentrat pomidorowy
    ziele angielskie
    szczypta bazylii
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Kotlety mielone Sosy

Sos z mielonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w słupki. Pieczarki opłukać jeśli trzeba obrać i pokroić na plastry. Cebulę obrać i drobno pokroić. Mielone pokroić na plastry albo ćwiartki.
    Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i chwilę razem dusić. Dorzucić paprykę i przygotowane kotlety.
    Podlać wodą albo rosołem, może też być bulion. Dodać ziele angielskie i razem chwilę dusić. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Razem przez chwilę ogrzewać.
    Podawać z pieczywem, albo jako dodatek do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

4.16 (270 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Dewolaje z mielonych filetów

To może cię zainteresować