Sos wegierski z mięsem i papryką

4.5 (200 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśli zrobisz dobry sos,masz pyszny obiad.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarek: 30 dekagramów
    - czerwone papryki: 2 sztuki
    - łopatki: 40 dekagramów
    - śmietany: 20 dekagramów
    - koncentratu pomidorowego: 75 gramów
    - mąki: 1 łyżka
    - olej: 3 łyżki
    - Czosnek granulowany: 1 łyżka
    - bazylia: 0.5 łyżki
    - majeranek: 0.5 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos wegierski z mięsem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyść,pokrój na plasterki.Duś na oleju 15-20 minut,przypraw do smaku.
  • 2. Mięso umyj,pokrój w kosteczkę.Podsmaż na oleju,przypraw do smaku.Dodaj do pieczarek.Wkrusz kostkę rosołową,zalej wodą,zagotuj.
  • 3. Mąkę wymieszaj z małą ilością wody.Dodaj do sosu,wlej śmietanę i koncentrat pomidorowy,gotuj 10 minut.Papryke pokrój w paski,dodaj do sosu,przypraw.Zagotuj.Sos podawaj z ryżem lub kasza gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować