Sos tysiąca wysp

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Niezastąpiony dodatek do frytek, chipsów i mięsa z grilla :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - majonez (W wersji light - majonez pół na pół z jogurtem naturalnym): 1 szklanka
    - ketchup: 0.5 szklanki
    - ogórki konserwowe: 0.25 szklanki
    - oliwki: 0.25 szklanki
    - cebula posiekana: 0.25 szklanki
    - kapary: 0.25 szklanki
    - sos Worcestershire: 0.75 łyżki
    - ocet winny: 2 łyżeczki
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Sos tysiąca wysp - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy