Sos śmietanowo - tymiankowy do pierogów

4.5 (180 ocen)

  • 10 min

Pyszny sos, polecam szczególnie do pierogów ruskich

  • 10 min

Składniki:

  • 250 ml gęstej śmietany wiejskiej
    szczypta soli
    2-3 gałązki tymianku
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos śmietanowy

Sos śmietanowo - tymiankowy do pierogów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę posolić i gotować w rondlu lub na patelni. po chwili dodać tymianek i gotować do lekkiego zgęstnienia.
  • 2. Ugotowane pierogi polać sosem.
  • 3. Zimne pierogi można odgrzać wkładając do gotującego się sosu.

Porady

Gotujący się sos od czasu do czasu mieszać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować