sos słodko -kwaśny

0 (0 ocen)

dostałam ją i zmodefikowalam jest super i można ją trzymać nawet dłużej niz 2 miesiace

Składniki:

  • 3kg pomidorów
    1kg cebuli
    1papryka czerwona
    1papryka żółta
    1puszka kukurydzy
    1puszka ananasów
    6ząbków czosnku
    1mała łyżeczka chili
    2łyżki musztardy
    2łyżki papryki łodkiej mielonej
    1płaska łyżeczka carry
    1płaska łyżeczka pieprzu mielonego
    2 szklanki cukru
    1 szklanka octu (można troche mniej)
    2łyżki soli
    2czubate łyżki mąki ziemniaczanej

Sos słodko -kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroićw kostkę,cebulępokroić w kostke lub piórka.Wymieszać , posolić i gotować na wolnym ogniu 1 godzine.
    Potem dodać pokrojone w kostkę ananasy,pokrojoną paprykę i pozostałe składniki (oprucz maki),gotować 30 minut.N koniec rozbić mąke w niewielkiej ilości wody i dodać do sosu. Zagotować. Gorący sos wlewac do słoików . Nie trzeba pasteryzować. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.76 (245 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sos słodko-kwaśny