sos słodko- kwaśny

4.5 (143 ocen)

  • 2 godz.

jako dodatek do ryżu lub spagetti

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 kg pomidorów
    1 kg cebuli
    1 papryka czerwona
    1 puszka ananasów
    2 łyżki musztardy
    1 łyżka wegety
    1 lyżka curry
    1 szkl cukru
    1,5 szkl cukru
    2 łyżki soli
    0,5 łyżki pieprzu
    2 łyżki mąki kartoflanej
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos słodko-kwaśny

Sos słodko- kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. obrane pomidory i cebulę pokroić w kostkę i gotować 1 godz. Po tym czasie pokroić ananasy, paprykę, dodać pozostałe składniki( oprócz mąki) i gotowac ok 40 min W syropie po ananasach rozbić mąkę kartoflaną i dodac do sosu. Po zagotowaniu gorące dodać do słoików. Pasteryzować 20 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować