Sos śliwkowo-chrzanowy

0 (0 ocen)

Sos ze śliwek i chrzanu znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami i pasztetami.

Składniki:

  • 4 łyżki powideł śliwkowych
    1 łyżka utartego chrzanu
    1 łyżka oleju
    2 łyżki gęstej śmietany
    2 łyżki czerwonego wina
    Sok z cytryny
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Sosy Sos chrzanowy

Sos śliwkowo-chrzanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Powidła wymieszać z chrzanem i winem, a następnie dodać olej i śmietanę, połączyć. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować