Sos porzeczkowo- chrzanowy

4.98 (180 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

doskonały do smażonego mięska z drobiu

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki greckiego jogurtu naturalnego
    3 -4 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki lub żurawiny
    2-3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
    Ok. 1 łyżeczka soku z cytryny, do smaku
    Szczypta cukru do smaku
Wystaw ocenę:

4.98 (180 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos porzeczkowo- chrzanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu zmiksować. Sos po zmiksowaniu stanie się rzadki, ale gdy postoi w lodówce ponownie zgęstnieje. Taki sos można podać np. do filecików z kurczaka czy indyka. Ten sos jest przepyszny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Czarna porzeczka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować