SOS POMIDOROWY SŁODKO- KWAŚNY

4.49 (162 ocen)

  • 2 godz.

SOS JEST REWELACYJNY DOSTAŁAM GO OD MOJEJ MAMY NADAJE SIĘ DO WSZYSTKIEGO NA CIEPŁO I ZIMNO. DO MIĘS I RYŻU.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 KG POMIDORÓW
    1 KG CEBULI
    1 PAPRYKA CZERWONA
    1 PAPRYKA ŻÓŁTA
    1 PUSZKA KUKURYDZY
    6 ZĄBKÓW CZOSNKU
    CHILI NA CZUBEK ŁYŻECZKI
    2 ŁYŻKI MUSZTARDY
    2 ŁYŻKI PAPRYKI SŁODKIEJ
    1 ŁYŻKA CURRY
    1/2 ŁYŻKI PIEPRZU NATURALNEGO
    1 SZKL. OCTU
    3 SZKL. CUKRU
    2 ŁYŻKI SOLI
    2 CZUBATE ŁYŻKI MAKI ZIEMNIACZANEJ
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos pomidorowy słodko- kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. POMIDORY SPARZYĆ, OBRAĆ ZE SKÓRKI I POKROIĆ W KOSTKĘ. CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ WYMIESZAĆ RAZEM, POSOLIĆ I GOTOWAĆ NA MAŁYM OGNIU 1 GODZ. NASTĘPNIE DODAĆ POKROJONE W KOSTKĘ ANANASY I PAPRYKĘ ORAZ POZOSTAŁE SKŁADNIKI PRÓCZ MĄKI ZIEMNIACZANEJ. GOTOWAĆ 30 MIN. NA KONIEC ROZROBIĆ MĄKĘ ZIEMNIACZANA Z NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ WODY I DODAĆ DO SOSU. ZAGOTOWAĆ GORĄCY NAKŁADAĆ DO SŁOIKÓW.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować