Sos pomidorowo-jarzynowy

0 (0 ocen)

przecier jak ketchup domowej roboty, przepis pochodzący z książki Siostry Anastazji

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
    25 dag jabłek
    25 dag warzyw - marchew seler pietruszka
    1 duża cebula
    25 dag papryki
    1 płaska łyżeczka musztardy
    1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu
    1 1/2 łyżeczki soli
    1 łyżka octu 10%
    papryka mielona do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos pomidorowy

Sos pomidorowo-jarzynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa obieram i wrzucam do malaksera ( można zmielić w maszynce do mięsa) i szatkuję. Doprawiam i odstawiam na kilka godzin ( najlepiej zostawić na całą noc) Po tym czasie gotuję jakieś 3 godziny, następnie miksuję przy pomocy blendera, przekładam do słoików i pasteryzuję około 10 minut. Wyjmuję i odstawiam by wystygły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Przecier pomidorowy Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować