Sos paprykowy

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Podaję sos do pieczonych mięs jak i również do grzanek.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 1/2 kg papryki czerwonej
    3 duże cebule
    6 łyżek przecieru pomidorowego
    1 łyżka soli
    1/2 szkl. oleju
    1/2 szkl. octu
    1/2 szkl. cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i dusić na oleju aż będzie miękka, dodać paprykę pokrojoną w kostkę, sól. Jak będzie miękkie dodać cukier, ocet i przecier. Gotować przez 10 minut. Gorące wlać do słoików.
    Dla pewności można pasteryzować dodatkowo przez ok. 10-15 minut.

Porady

Możemy użyć blendera w celu uzyskania gładkiego sosu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować