SOS PAPRYKOWY

4.5 (148 ocen)

  • 15 min

Szybki sos , doskonały na grilla jak i również na różne domówki ;)

  • 15 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    2 ŁYŻKI MAJONEZU ,
    2 ŁYŻKI JOGURTU NATURALNEGO ,
    PÓŁ PAPRYKI CZERWONEJ (MOŻE BYĆ MNIEJ).
    SÓL I PIEPRZ CHILI DO SMAKU.
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dodatki

Sos paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez z jogurtem wymieszać , paprykę pokroić na plasterki i przecisnąć przez praskę aby cały sok z papryki znalazł się w sosie ,resztki wyciśniętej papryki pokroić drobno i dodać do sosu.
    Do smaku doprawić solą i pieprzem chili a do zabarwienia sosu użyłam papryki słodkiej;)

Porady

Zamiast jogurtu naturalnego możecie użyć greckiego ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować