Sos musztardowy na ciepło

4.5 (183 ocen)

  • 20 min

Najlepszy do jajek i kiełbasy :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 cebulka
    10 dag margaryny
    2 łyżki mąki
    woda
    sól, przyprawa uniwersalna do smaku
    2 łyżeczki cukru
    2 łyżki musztardy (ja użyłam delikatesowej)
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos musztardowy na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę. Margarynę rozpuścić w garneczku. Dodać do niej cebulkę. Posypać cukrem i podsmażyć na złoty kolor. Dodać mąkę. Dobrze wymieszać. Cały czas podgrzewając dolewać wodę energicznym ruchem mieszając. Wody wlać tyle, żeby powstał sos. Im więcej wody wlejemy tym sos będzie żadszy. Dodać sól i przyprawa uniwersalna do smaku. Na końcu dajemy musztardę i dobrze mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować