• Sos musztardowy na ciepło

    Dodane przez: nikolaxxxx

  • Najlepszy do jajek i kiełbasy :)

  • Składniki

    1 cebulka
    10 dag margaryny
    2 łyżki mąki
    woda
    sól, przyprawa uniwersalna do smaku
    2 łyżeczki cukru
    2 łyżki musztardy (ja użyłam delikatesowej)

  • Sposób przygotowania

    1.
    nikolaxxxx - krok 1

    Cebulkę obrać i pokroić w kostkę. Margarynę rozpuścić w garneczku. Dodać do niej cebulkę. Posypać cukrem i podsmażyć na złoty kolor. Dodać mąkę. Dobrze wymieszać. Cały czas podgrzewając dolewać wodę energicznym ruchem mieszając. Wody wlać tyle, żeby powstał sos. Im więcej wody wlejemy tym sos będzie żadszy. Dodać sól i przyprawa uniwersalna do smaku. Na końcu dajemy musztardę i dobrze mieszamy.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, moj_niedzielny_obiad, szkola_babci, z_roznych_stron_swiata, mama_mnie_nauczyla
  • 0 komentarzy

Dodane przez: nikolaxxxx

nikolaxxxx 211

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-04-12T16:18:03+02:00

2462 odwiedziny


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »