Sos musztardowo- ketchupowy

4.5 (177 ocen)

Po zrobieniu takiego sosu nuda na pewno szybko zniknie z naszej kuchni. ;)

Składniki:

  • 1 kg fileta z kurczaka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    kostka rosołowa
    szczypta chili
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki ketchupu
    3 łyżki oleju
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos musztardowo- ketchupowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić, cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach i położyć na filecie, posypać posiekanym czosnkiem. Kostkę rosołową rozpuścić w oleju i dodać chili, musztardę i ketchup. Wymieszać i polać fileta. Odstawić na około 1 godzinę. Smażyć pod przykryciem około 25 minut, dolewając odrobinę wody w razie potrzeby. Sos zagęszczać mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować