Sos mięsny do makaronu i ryżu

4.49 (186 ocen)

  • 30 min

Szybkie i sycące danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mielonej łopatki
    1 cebula
    15 dag pieczarek
    1 puszka pomidorów
    1 puszka fasoli czerwonej
    100 ml śmietany 30%
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka sosu sojowego
    papryka słodka i ostra
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos mięsny

Sos mięsny do makaronu i ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażanie mięsa 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Do cebuli dodać mielone mięso i podsmażyć.
  • dodatnie pieczarek 2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry dodać do podsmażonego mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do potrawy. Wlać sos sojowy.
  • dodanie pomidorów 3. Gdy pieczarki zmiękną dodać pokrojone z puszki pomidory. Dusić pod przykryciem aż pomidory się rozpadną, doprawić do smaku. Wlać śmietanę chwilę gotować aż śmietana się zredukuje.
  • Gotowa potrawa 4. Fasolę z puszki opłukać pod bieżącą wodą i odsączyć na sicie. Dodać do sosu i gotować przez ok 5 min. Podawać z ulubionym makaronem lub z ryżem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Mięso Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować