Sos meksykański

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pierwszy raz jadłam go u mojego chłopaka. Sos jest przepyszny. Doskonały do tortilli i chipsów nachos.

Składniki:

  • cebula
    łyżka oleju
    czerwona papryka
    ząbek czosnku
    25 dag pomidorów z puszki lub opakowanie koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    papryczka chili

Sos meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Dusimy na oleju, aby nieco zmiękły. Dodajemy rozgnieciony czosnek, pokrojoną w kostkę papryczkę chili i szczyptę pieprzu. Dusimy jeszcze 2-3 minuty.
  • 2. Miękkie warzywa mieszamy z pomidorami lub koncentratem i dusimy jeszcze 5-6 minut na małym ogniu. Przyprawiamy solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy