Sos jajeczno-chrzanowy

4.51 (180 ocen)

Przepis na ten pyszny sos dostała moja mama od koleżanki. Ostry smak chrzanu łagodzi słodki ananas. Bardzo smaczny do wędlin i jajek.

Składniki:

  • 5-6 jajek
    1/2 puszki ananasa
    1 słoiczek chrzanu
    1 pęczek szczypiorku
    sól, pieprz
    mały majonez
Wystaw ocenę:

4.51 (180 ocen)

Zobacz również:

Jajko Sosy Dodatki

Sos jajeczno-chrzanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ananasa osączyć z zalewy i drobniutko pokroić. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Chrzan Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować