Sos hinduski

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Na gotowanie mam bardzo mało czasu, ponieważ w tym roku kończę szkołę. Ten sos polecam szczególnie do pizzy i zapiekanek.

  • 60 min

Składniki:

  • Na 4 słoiki 0,72 l:
    ● 2 kg pomidorów
    ● 1/2 kg jabłek
    ● 4 czerwone papryki
    ● 3 cebule
    ● 1/2 szklanki cukru
    ● 2 łyżki soli
    ● 2 liście laurowe
    ● 2 goździki
    ● łyżeczka cynamonu
    ● po 2 łyżeczki słodkiej i ostrej mielonej papryki
    ● 2 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos hinduski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy, obieramy
    i kroimy w kawałki. Jabłka
    myjemy, obieramy i kroimy
    w kostkę. Cebule obieramy
    i siekamy. Papryki myjemy, usuwamy
    gniazda nasienne,
    miąższ kroimy w kostkę.
  • Sos hinduski 2. Pomidory, jabłka i cebulę
    wkładamy do garnka. Dodajemy cukier, sól, liście laurowe i goździki.
    Gotujemy 30 minut.
  • 3. Wsypujemy paprykę, resztę
    przypraw i gotujemy 30 minut.
    Sos wlewamy do słoików
    i pasteryzujemy ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować