Sos guacamole

0 (0 ocen)

  • 10 min

Doskonale sprawdza się jako dodatek do bagietek i innego pieczywa.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 dojrzałe awokado
    1/2 chili
    1 łyżka soku z limetki (ewentualnie z cytryny)
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka soli
    150 ml kwaśnej śmietany

Sos guacamole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3 dojrzałe awokado obieramy, wyjmujemy pestki i przekładamy do miksera. Z 1/2 chili wyjmujemy pestki i również wrzucamy do miksera. Dodajemy 1 łyżkę soku z limetki, 2 obrane ząbki czosnku i 1 łyżeczkę soli. Wszystko miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy 150 ml kwaśnej śmietany. Całość mieszamy.

Porady

Sos doskonale smakuje z bagietkami lub innym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy