Sos drobiowy z fasolką szparagową i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w średnia kostkę. Zeszklić na oleju. Papryki umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Przesmażyć z cebulą. Pieczarki obrać i rozdrobnić w blenderze, Fasolkę umyć, osuszyć i odkroić końcówki. Przełożyć do blendera i także rozdrobnić. Razem z pieczarkami dodać do garnka i dusić do miękkości z resztą warzyw.
2. Pomidory przełożyć do garnka lub do miski i zmiksować blednerem. Dodać przyprawy i wymieszać. Do garnka z warzywami, dodać mąkę i dobrze wymieszać. Następnie wlać pomidory oraz 1/2 szklanki wody, zagotować. Zdjąć z ognia.
3.Umyte i osuszone mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso. Usmażyć. Łyżką cedzakowa przełożyć do sosu warzywnego i ponownie zagotować. W razie konieczności doprawić solą i gotowe, smacznego!
Komentarze