Sos drobiowy z fasolką szparagową i pieczarkami

0 (0 ocen)

Zapraszam:)

Składniki:

  • 450 g pierś z kurczaka
    200 g pieczarek
    200 g fasolki szparagowej
    1/2 cebuli
    1/2 żółtej papryki
    1/2 czerwonej papryki
    1 puszka pomidorów
    3 łyżki oleju
    2 łyżki mąki
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki majeranku suszonego
    1 łyżeczka czubrycy zielonej
    1 łyżeczka przyprawy do grilla
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem Dodatki

Sos drobiowy z fasolką szparagową i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w średnia kostkę. Zeszklić na oleju. Papryki umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Przesmażyć z cebulą. Pieczarki obrać i rozdrobnić w blenderze, Fasolkę umyć, osuszyć i odkroić końcówki. Przełożyć do blendera i także rozdrobnić. Razem z pieczarkami dodać do garnka i dusić do miękkości z resztą warzyw.
  • 2. Pomidory przełożyć do garnka lub do miski i zmiksować blednerem. Dodać przyprawy i wymieszać. Do garnka z warzywami, dodać mąkę i dobrze wymieszać. Następnie wlać pomidory oraz 1/2 szklanki wody, zagotować. Zdjąć z ognia.
  • 3. Umyte i osuszone mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso. Usmażyć. Łyżką cedzakowa przełożyć do sosu warzywnego i ponownie zagotować. W razie konieczności doprawić solą i gotowe, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować