Sos do spaghetti

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bez pomidorów, bez sera, a smaczny sos do makaronu

  • 30 min

Składniki:

  • wieprzowina 30-40 dag
    cebula 2-3 szt
    czosnek 3 ząbki
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    bulion
    mąka
    sól
    pieprz
    olej

Sos do spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać olej obsmażyć mięso, dodać cebulę pokrojoną w kostkę albo piórka i zmiażdżony czosnek. Wymieszać, podlać bulionem i dusić do miękkości mięsa. Oprószyć mąką mięso i podlać bulionem energicznie mieszając. Doprawić do smaku. Można dodać posiekaną natkę pietruszki. Dodać ugotowany makaron i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy