Sos do naleśników

0 (0 ocen)

  • 30 min

Często do takich naleśników nakładam farsz.

  • 30 min

Składniki:

  • mięso mielone 40 dag
    pieczarki 15 sztuk
    cebula 2 sztuki
    koncentrat pomidorowy 3 łyżki
    ziele angielskie
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia

Sos do naleśników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić. Pieczarki umyć, dowolnie pokroić. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić. Dodać pieczarki, wymieszać i przesmażyć. Dodać mięso, rozdrobnić drewnianą łopatką, podlać odrobiną wody. Dodać ziele angielskie, posolić. Dusić ok. 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, doprawić do smaku, zagotować. Podawać z usmażonymi naleśnikami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy