Sos do klusek śląskich

4.45 (192 ocen)

  • 60 min

inny niż zawsze:)

  • 60 min

Składniki:

  • mieso wołowe (lub inne miesko),papryka w proszku ostra,papryka w proszku słodka,bazylia suszona,pietruszka suszona,czosnek,cebula,olej,woda,do zgęszczenia woda z mąką, przyprawa uniwersalna,pieprz ziołowy.koncentrant,śmietana kremówka 12%.2 liscie lauroew,3 ziela angielskie.
Wystaw ocenę:

4.45 (192 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos do klusek śląskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos 1. na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę 1 sztukę,i czosnek 4 ząbki dodajemy pół kg miesa i smazymy aż sie zrumienieje podlewamy woda,dodajemy bazylie,pietruszke,paprykę słodka duzo i paprykę ostrą, liscie laurowe,ziele angielskie dusimy pod przykryciem.Jak mięso będzie miękkie dodajemy kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego,przyprawę uniwersalną,pieprz ziołowy.zageszczamy sos mąką z wodą.na koniec dodajemy śmietanę.smacznego

Porady

podajemy z kluskami śląskimi i czerwona kapusta:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować