• Sos do klusek śląskich

    Dodane przez: agusia1

  • inny niż zawsze:)

  • Składniki

    mieso wołowe (lub inne miesko),papryka w proszku ostra,papryka w proszku słodka,bazylia suszona,pietruszka suszona,czosnek,cebula,olej,woda,do zgęszczenia woda z mąką, przyprawa uniwersalna,pieprz ziołowy.koncentrant,śmietana kremówka 12%.2 liscie lauroew,3 ziela angielskie.

  • Sposób przygotowania

    1.
    sos - krok 1

    na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę 1 sztukę,i czosnek 4 ząbki dodajemy pół kg miesa i smazymy aż sie zrumienieje podlewamy woda,dodajemy bazylie,pietruszke,paprykę słodka duzo i paprykę ostrą, liscie laurowe,ziele angielskie dusimy pod przykryciem.Jak mięso będzie miękkie dodajemy kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego,przyprawę uniwersalną,pieprz ziołowy.zageszczamy sos mąką z wodą.na koniec dodajemy śmietanę.smacznego

  • Rady

    podajemy z kluskami śląskimi i czerwona kapusta:)

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, danie na obiad
  • 0 komentarzy

Dodane przez: agusia1

agusia1 2

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-03-12T19:32:21+01:00

6900 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »