Sos czosnkowy na zimno do mięs

5 (176 ocen)

  • 60 min

Samodzielnie wykonany, więc bez dziwnych i sztucznych dodatków. Sos w sam raz na nadchodzący sezon grillowy do dań z rusztu.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 łyżek gęstego greckiego
    5 łyżek majonezu
    2 ząbki młodego czosnku
    pół pęczka szczypiorku
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos czosnkowy na zimno do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przecisnąć przez praskę. Szczypior drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podawać po uprzednim schłodzeniu w lodówce. Sos pasuje do dań z grilla i wszelkiego rodzaju mięs.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować