Sos czosnkowo-jogurtowy

4.48 (201 ocen)

  • 10 min

Bardzo często robię pizze. Do każdej pizzy potrzebny jest i sos. Do odkrycia odpowiedniego przepisu potrzebowałam trochę czasu. W końcu udało się tak dobrać składniki aby smak wyszedł niepowtarzalny.

  • 10 min

Składniki:

  • - 2 szklanki jogurtu naturalnego
    - 2 łyżki majonezu
    - 4 ząbki czosnku
    - sól
    - pieprz
    - sok z cytryny
    - 1 łyżka cukru
    - szczypta majeranku
    - szczypta oregano
    -szczypta bazylii
Wystaw ocenę:

4.48 (201 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos czosnkowy

Sos czosnkowo-jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw jogurt należy wymieszać z majonezem. Następnie czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do sosu. Wycisnąć parę kropel soku z cytryny, dosypać pozostałych składników i dobrze wymieszać. Naczynie z sosem odstawić na ok 2 godziny do lodówki.
    Najlepiej smakuje podawany zimny do gorących dań smażonych. Może być również używany do wszystkich rodzajów pizzy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować